övermogna bananer..

...tänk vad man kan göra med två overmogna bruna bananer som ingen vill äta upp. En babankaka så klart. Har annvänt mig av mina finaste skålar och formar idag, skålarna är från Gerbera och kakformen har mamma köpt på Anna Doll i Söderköping. Fina va? Nu äterstår bara att smaka, men det får vänta till eftermiddagen som är tänkt att spenderas i Karstorp hos mamsen. Robert är i Mariestad hela dagen så det är jag och kidsen!


Receptet hittade jag på matfeed.se från en blogg som heter vanilla bean.
Recept:

  • 100 g smör
  • 2 1/2 dl socker
  • 2 msk mjölk
  • 1/4 tsk salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 2 mogna bananer
  • 100 g chokladchips
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver

Smält fettet i en kastrull. Låt svalna.
Blanda det med socker, mjölk, salt, vaniljsocker. Dela äggen och blanda i gulorna.
Mosa bananerna och blanda ner detta i smeten. Blanda ihop mjöl, chokladchipsen och bakpulver och vänd ner i smeten. Vispa till sist vitorna till hårt skum och vänd ner dem.
Häll blandningen i väl smord, bröad form. Grädda i 30-40 minuter, 175°C. Den ska vara knappt klar i mitten för att bli extra saftig.

 


Kommentarer
Postat av: Karin

Vilken fiiiiiin bakform! Ge mej, vill oxå ha!Har en traditionell en med mönster men denna var ju strået vassare!

2010-04-29 @ 18:29:40
Postat av: Anna mitt i maten

Ser supergott ut. Jag älskar banankakor!

2010-04-30 @ 16:42:02
URL: http://www.annamittimaten.blogspot.com
Postat av: Mamma

Fick smaka, var supergod. Tack.

2010-04-30 @ 21:56:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0