förhoppning...

jag förbereder mig inför ett trevligt nytt år med massor av spännande äventyr och fina överraskningar. Några saker är ju redan planerade och spikade, men det blir väl en och annan överraskning också eller??? Me löve när det sker oväntade saker, så länge dom är possitiva! Jag ska under 2010 bara vara och försöka njuta, har en kännsla av att det kan bli ett tufft år med många utmaningar men känner mig redo att annta utmaningen och låta mig växa med den. Då menar jag inte bara växa som i bli rundare om magen det är liksom inget jag kan påverka så mycket just nu. Men det är ju där i en del av utmaningen 2010 ligger givetvis. Vi ska bli fyra, jag ska bli tvåbarnsmamma, GRYMT! Jag har blivit stor! Ja, över magen,  men också som människa! Det skålar jag för i morgon, vad skålar du för???


det är kallt.....sååååå kalllt!

Har precis packat på Cornelia 5 lager kläder för att gå till dagis, går dom ens ut i den här kylan???? Jag ska jobba sedan är det ledigt i två dagar och nyårsfirande med familjen Sjöberg. Mysigt! Kall dag på er!

Tänk om man var en kändis!

Skulle man vara lycklig då, eller förhoppnings vis rik i alla fall??? Vem vet, jag är nog inte skapt för att bli känd, men lika glad för det är jag!

Mätt!

I dag har här bjudits på oxfile och svampsås. Ärtsoppa till förätt inte den vanliga man äter till pannkakor utan en gjord på gröna böner, en god en alltså! Efterätt. Vaniljglass smörstekta äpplen och kolasås, mumsfillibabba! Lillsis var här, KUL! Nu, sängen! GOD NATT

Mamma min mamma!

I dag fyller min mor år, som pressent önskar hon sig en födelsedag utan firande. Jag förstår henne! Men Gratulationer är hon värd i alla fall, så här kommer dom! GRATTIS BÄSTA MAMMA! Njut av din lediga dag!
Kram kram

amore!



Nissen är en kladdig kille!



Men snäll, 24 nätter i rad har han varit här och lämnat klappar i strumporna!
Oj röda ögon eller??

Vår jul var kul.....

O hur var eran???? Ok då jag erkänner våran jul är rätt så kaotisk, Men det finns ingen att skylla på förutom oss vuxna. Barnen var exemplariska! Tomten var grym, pappas äggost var smaskens, mammas julfixande och pyntande höll toppklass och granen luktade gran! Ett år till nästa jul.........kan behövas, i dag är vi sååå trötta! Och i morgon väntar 4 timmars jobb med stressade mellandags snåljåpar. Jag vill ha jullov!!!

O vart tog det fina snövädret vägen???? Länkar till bigsis för julaftons bilder, någon dag ska jag också köpa mig en finfin kamera!

God fortsättning!


God jul till Er alla!


Önskar familjen Steiner!

giv mig styrka!

Jag ska fylla i blanketter om havandeskapspenning, det behövs mycket styrka till det. Som gjort för att bli fel. Men jag har gjort det förut och kommer fixa det igen! Tacka vet jag att vara 15 och gå i skolan...det är bekymmerslöst det!

jag tror det snöat lite i natt????

Please stay for x-mas! Nelia och robb åkte pulka till dagis i morse, det är lycka, nästan lika bra som att cyckla på sommaren. men bara nästan!

tisdagen den 15 December

Vad göra: Cornelia är i detta nu på sitt första tandläkarbesök, pappa blev den utvalda att dela detta äventyr med!
10.00 Lovisamottagningen för en vägning mätning av mig och bebis.
12.00 Jc för 4 timmars jobb
16.00 Hämta Cornelia. ja och så det vanliga. Laga mat, städa, leka lite.....snark snark.
Dagarna rullar på och snart är det jul, KUL!





gran inne gran ute....

gran  på skänk gran på toaletten gran på trappan. Jo det är sant, me like gran. Och nu är det faktiskt så att vi varit och nallat en gran på ICA idag när dom hade stängt stället pga. kabelbrott. Den är fin finare finast, en vanlig hederlig gran med avhuggen topp( väntar dock på en stjärna i toppen). Men allt kan ju inte vara perfekt så den står nu och stolterar med endast en fungerande ljusslinga i satt i unndre delen av granen. Någonting var glapp i slingans första ljus och tro mig när jag säger att jag har försökt att laga den. Trodde inte et ljus gick att plocka i sär i såååå många delar. Blir till att köpa ny i morgon.


BTW. Robb var nere och betalade granen en timme senare, hederligt va???

det är lågt riktigt lågt!

men har inte ork att fixa det! Kram

Chokladkola

Här kommer receptet på en efterfrågad chokladkola

100g smör
1 1/2 dl socker
1 1/2 dl ljus sirap
4msk kakao
1tsk vaniljsocker (Hälls i när kolan kokat upp)

blanda allt i en kastrull koka upp och låt sedan skjuda till 125grader, kulprovet funkar! Rör om då och då. Häll upp kolasmeten i en smord form, ställ i kyl. Klipp eller skär kolan i lagom bitar och njut!

lucia morgon har guld i mun!

årets alldeles för tidiga luciatåg är avklarat! Så duktiga och fina var dom. Supersöta!
Cornelia ville inte vara Lucia efter sången, bytte om och blev tomte lagom till frukosten.

julpyntat var det här!!!

Var en sväng på Akleja i dag och bjöd på lussefika i röran. Där var det full fart, helsnurrigt faktiskt. Men fika blev det och pynt fick jag med mig hem. TACK sis för dom superfina tulpanerna, du är bäst! hämtade hem pepparkakshuset som farmor och Nelia gjort också, fick pimpa det lite med mer snö, annars höll det bra i flytten.


Lucia

I morgon är det lucia firande på dagis. Klockan 06.45 ska vi vara på plats, hallå vi är ju inte ens vakna så tidigt i den här familjen. Men vad gör man inte! Har provat så allt är som det ska och utstyrseln är det inget fel på men att få min lilla tjej att se vanlig ut på ett kort är helt lönlöst. Men det har sin charm det med.

nått har gått snett

jag ville bara ändra lite på min sida, men så försvann allt! Jo du Frida jag undrar.... går det att få ordning på`t??? Jag ville ju bara ha lite snöflingor!

oj

att göra brända mandlar var visst inte så lätt som det såg ut, får skjuta mandelståndet på framtiden! En sak är ju säker....det luktar Brända mandlar här hemma nu!

Ger det kanske ett nytt försök i morgon, tips någon???
Choklad kolan blev i alla fall helt lovely!

Ännu en länk värd att tita på!



http://hemmapakrakered.blogspot.com/ me like alot!
och så som vanligt mina inspererande sisar
http://fridaand.blogg.se/
http://aklejatrend.blogg.se/
se nu till att uppdatera lite i julruschen!

Köpenhamn, igen Tack!

men i slow motion och kanske med flera fikapauser eller möjligen en rullstol. Vi hade en superduper mysig helg i Köpenhamn. JA det var mycket folk, JA det var svinkallt och JA julstämmningen var på topp. Har starka funderingar på att köpa mig ett korvstånd och göra om det till glögg och brända mandlarstånd, där sitter hela julkänslan. Cornelia gillade att bada i badkaret med massor av bubblor och sin runda mamma mest av allt! OK, karusellerna var lite roliga också! Tågresan blev lite halvdan, inte hade väl vi tänkt på att man kunde bli åksjuk på tåget!!! Gick ändå skapligt. Börjar förstå på riktigt nu varför jag är sjukskriven på halvtid, jag måste vila med benen i högläge annars funkar det inte! Därav önskan om rullstolen i köpenhamn!

Bästa lunchen, våfflor med chokladsås och glass!

Bästa middagen, Hard Rock cafe.




granen är på plats...

och Cornelia är fortfarande sjuk, även om det inte ser så ut alltid!


morgon pepp!

Här sitter jag och väntar på att få åka iväg till doktor Carl magnus och få domen på mitt snitt! Känns konstigt att åka själv, är van vid att ha Robert vid min sida, men i dag funkar inte det. Cornelia och han ligger och snosar en våning upp efter ännu en låång natt med hosta och feber för Cornelia. Hon bara nåste bli frisk till helgen, Köpenhmn för hela slanten!

Efter läkarbesök väntar jobb! Kram

RSS 2.0