i love...


Den här underbara frukten, dagens bästa! Grapefrukt!

Jag har......

- jobbat helhelg (första på väldigt länge)
- Släckt alla lampor och tänt massor av ljus
- Varit på långpromenad med underbara Anna Falk och delat med mig av livets stora frågor
- Käkat en massa brulepudding och alldeles för många skorpor för sent på kvällen=magknip
- Stått med längtande ögon och mysbyxor utanför en flådig james bond fest i kneeipen
- Kännt mig otroligt B men ändå rätt nöjd, det ena behöver inte utesluta det andra!
- Smaskat i mig söndagsmiddag hos mamma och pappa, MUMS!
- varit oförskämd mot min lilla syster, förlåt!

Tänk att man gjort så mycket fast ändå ingenting!

Ser fram emot en ny vecka!

Min big sis fyller år i dag!

Och jag fick chansen att luncha med henne, bara vi två utan barn och män. Det var jättemysigt mera sånna luncher tack! Inte så ofta hon är ledig men i dag var hon det och det är jag glad för. Lav ya sis!


Ännu en underbar dag!

-6ec9aedb22b605fe6e2bc1c6cf4eb86.png

Ännu en underbar dag! Men vi går i väntans tider...maginfluensa på dagis, igen! Är vi så dåliga på att tvätta oss att bakterierna får gro fritt! Äckligt, låt oss alla utplåna dessa äckliga bakterier en gång för alla!


Satan i gatan....

Har klagat på en ond nacke ett bra tag nu, utan att gjort något åt det. Men i dag fixade jag en tid hos knotknäckaren äntligen. Jag tror han tog mig på riktigt allvar i dag, jag ser inte så värst pigg ut när det är som ondast. Vände och vred, massera och knåda lite (mer än vanligt) Och så till knäckandet........och shit vad det knaka, trodde huvudet satt löst efteråt. Det var helt klart rekordknak. Och hur känns det nu????? MYCKET BRA, TACK! Mycket bättre rörlighet och utan huvudvärk, anntar att det kan komma i kväll men det tar jag då, så LIssa här  kommer det: Jag mår bra!

Bajsväder!

I dag känns det som en extra seg dag, men jag är superglad ändå för jag har fått en ny cyckel! Det är en cremevit damcyckel, "dösnygg"! Inte lika snygg efter att jag pimpat den med barnstol förståss men det var ett måste. Vi tog en sväng förut jag och Nelia, åkte bort till himelstalund och plockade videung. Den gick som på räls! Men vad f..n är det för väder????? Helt onödigt att det snöar ute om ni frågar mig! Träningen då? Nej jag har inte tränat alls i helgen, har inte kännt mig 100% frisk faktiskt, började på jobbet i fredags eftermiddag, proppade mig full av medikament och vaknade likadan. Hängig med 38 i temp och öm hals, men mer än så verkar det inte bli. Känner mig fortfarande likadan, ska nog vara borta tills i morgon. God kväll på er alla 20 läsare (i snitt). Visar bilder på min pimpade cyckel en annan dag, när solen lyser!

I går var det 30års fest!

Det bjöds på supergod mat, lek och trevligt sällskap. Tyvärr dog batteriet i cameran så det blev inte så mycket bilder men här kommer några.




TACK för en super kväll Anna och Henrik!

jag sa ju att det snart var helg igen!

Och vipps så är det fredag, sista dagen på jobbarveckan. Thats amore! Solen ligger och vilar och kommer att vara åter i morgon. I dag blir det tokshopping på lunchen, jag har verkligen inget att ha på mig på festen i morgon, förslag??? Träningen då....lovar att hinna med två pass i helgen, blev en konstig vecka när robban var borta två hela dagar. Men jag är fortfarande pepp! Ha en bra fredag!
Sommaren är snart här, jag känner det, jag måste känna det, jag vill, jag är beroende!
 

Lite bilder från en underbar dag!

 


BÄSTA KÄNSLAN!


Ville bara meddela

att vi har en underbar ledig dag Cornelia och jag. Vi har varit ute och gått en hel mass och Nelia har cycklat till affären och runt runt i området. Solen är kul och bäst, det är melodin idag! Hoppas ni njuter som vi, det är ni värda!

SOL!

 
taget i härliga karstorp maj-05
nu ska vi ut och leka och gå på långpromenad för att kolla på cyckel till mig. Ha en bra dag!

fröken min frida hämtar mig i dag!

Cornelia var överlycklig när vi kom till dagis i mors och skulle genast  berätta för fröknarna att hennes moster Frida skulle hämta henne. Hon är verkligen våran lilla räddare i nöden (dom skrev om sånna i senaste numret av mama). Det bästa är att jag tror verkligen att hon gillar att krypa runt på alla fyra och leka med klossar och lera, Frida alltså. Cornelia visste precis vad dom skulle göra efter dagis, leka,busa och äta glass. Tack lill sis! Ses ikväll, har du maten klar eller??? Hahaha!

Jag har gett det flera dagar nu...

och jag älskart, att träna alltså. I morse gick jag upp kl07.00 dom andra sov men solen sken och jag längtade till gymet. Tog fram cyckeln från förrådet, det var ju vår i luften och jag var lite sen. Som tur är har vi nedförsbacke till stan så det var bara att rulla på mina tomma cyckeldäck. Anntar att det pyst ut under vintersäsongen. Tror jag ska köpa ny cyckel,får man inte semesterersättning snart? Ja ja, till saken, jag har tränat 4ggr nu på 7 dagar, SKÖNT! Nu gäller det bara att hålla i, det är ju värt allt slit för att känna att kroppen mår bättre. I dag var det en väldigt lugn dag på jobbet och när jag skulle cyckla hem regnade det ute så jag tog spårvagnen. Typiskt!

Snart är det helg igen........eller ja kanske inte men vi närmar oss!


Förtydligande!

Bilden på minibiskvierna var tagen från saama som receptet, här kommer nu en av mina två varianter som jag gav bort i helgen. Bra att ge bort så äter man inte lika många själv, men får ändå ha kul med att baka de små sötingarna!


Lilla söta fis OLLE fyllde år i dag!


Dagen till ära hade han fått vattenkoppor! Men han var lika glad ändå, och Cornelia ohc han bråkade som vanligt när dom träffas. Tack för ett roligt och smaskigt kalas Big sis.

hela tjocka släkten...det är inte lätt att vara glad hela tiden ..visst olle? Vi passade på att fira Lindas födelsedag oxå. Oc Nelia fick förståss oxå present av mormor, det ska vara rättvist!

två ord.....+ lite till

Melodifestivalen suger! Även om artisterna är bra så känns upplägget sååå B. Är vi inte roligare än så??? Vem bestämmer vat som ska vara med och inte, tingeling hallå!  Nej om jag fick bestämma så så så.... bojkottar vi hela grejen och börjar om med ett helt nytt koncept! Fy blå och usch! God natt!

Smarrigt värre


jag gjorde dom här godingarna i går men gav bort alla, så nu gör vi en sats till. Måste ju ha något gott till lördagsfikat!

Receptet är taget från http://linneasskafferi.blogg.se

ca20-30 stycken små biskvier:
150 g mandelmassa. jag tog 200g 
20 g äggvita (en äggvita väger ca 30 g) .jag tog ett helt ägg. men bara vitan förståss!
 Riv mandelmassan och blanda tillsammans med äggvita. Detta skall bli en smidig smet. Fyll en spritspåse med smeten och spritsa ut små rundlar på en bakplåtspappersklädd plåt
. Grädda i ca 5 minuter i 175 grader varmluft, håll koll, dom blir lätt brända! Ta av bakplåtspappret från plåten och låt svalna innan du försiktigt lossar dom. Låt domligga med undersidan upp för att svalna. Gör en smörkräm, med eller utan choklad det väljer du själv. Bred på smörkrämen jämnt , jag spritasade även den. Låt kylas väloch doppa sedan i smält choklad med en liten skvett olja i.

Smörkräm 100 g mjukt smör
3/4- pkt florsocker 3 msk mjölk
1½ msk kakao Jag tog även lite snabbkaffe som jag krossat med mortel till fint pulver.
Vispa smöret mjukt och klumpfritt med elvispen, tillsätt florsockret. lite i taget medans du vispar på låg fart. Rör sedan i mjölken och kakaon. Fortsett sedan att vispa på medelfart i några minuter så krämen tjoknar till sig ordentligt. Den skall vara riktigt fast i konsistensen.

Lycka till!




Mamma jag har saknat dig......

den är tung. Det var Nelia som sa det när hon kom hem från dagis och jag redan var hemma. En stor kram och de magiska orden. Svårt att sluta krama henne då, det är kärlek! Jag brukar säga att jag saknat henne på jobbet när jag kommer hem om kvällarna, att hon sen snappar upp det o använder det så rätt! LOVE! I nästa sekund berättar hon att dom haft miniröris på dagis och att dom "hålla balansen på ett ben", man slutar nog aldrig förvånas över sitt barn. Nog med skryt för i dag, glömde jag säga att våran Nenne är BÄST?!


En dag i taget....

Men faan vad jag är grym! Jag sprang en halvmil i dag, på löpbandet men ändå. Men nu sitter jag här på lunchen och känner hur musklerna i nacke och rygg börjar dra i hop sig som små russin. Men shit vad skönt det är att röra på sig. Gillar att tävla lite med de andra på gymmet, kollar gärna vilken hastighet dom springer på och hur långt dom sprungit. Jag vinner förståss alltid! Två dar den här veckan, säg att jag är duktig, snälla säg det. Jag var nyss och köpte pressenter till big sis, det blev............................................ ha ha det trodde du va. Har till och med hjälpt Britt med hennes paket till dig sis! Spännande va???

Annna panna Johansson fyller tant!


Ett stort grattis till dig på 30års dagen, ser fram emot din fest!
kram

Bla bla bla bla bla.....

Mycket snack och lite hocky
Det ordnar sig med skridskor bara det blir is
It isn't over until the fat lady sings..
men i slutändan har man inte alla hästar i hagen eller så går inte hissen ända upp. Välj själv!

stoppa suget nu!

Jag behöver tips på bot mot sockret, jag blir tokig! I dag har jag tränat det var super nice, riktig nytändning! Men nu är jag tokigt sugen på något riktigt smaskigt, det är inte det att jag ska sluta äta snask, ska bara försöka att inte äta det jämt. Lätt! Frukt är gott men inte lika gott! Ja ja en sak i taget, målet är ju en bit bort.....midnattsloppet. Men det känns som att det kommer behövas en hel del träning för att klara 1mil. Jag tror på mig, gäller bara att ta sog i kragen nu! Jag kan och vill vad mer ska behövas????


Snart är det måndag igen

bara några futtiga minuter kvar tills vi får lov att börja på en ny vecka. Det är bra för den sista dagen på det här veckan har inte varit så positiv. Det har regnat/snöat vi har inte hittat på något skoj att göra på hela dagen och jag har ätit massor av onyttigt! Jag vet...jag äter jämt onyttigt, men lite värre än vanligt kanske. Bättre lycka den kommande veckan! Tack! I lördags firade vi Luckas 11år och Pappa Leif 62år. Pappa fyller först i morgon men det blev ett dubbel kalas, vi är fööör många i vår släkt för att ha flera kalas. Tina fyllde i lördags också men henne har vi redan firat.  Många födelsedagsbarn i mars- midsommarbarn va? Nej nu ropar sängen,

Trevlig start på den nya veckan!


   
pappa leif                  Lillebror Lucas                 Tina den fina

Vilken dag......

FredagFredagFredagFredagFredagFredagFredagFredagFredagFredagFredagFreda
gFredagFredagFredagFredagFredagFredagFredagFredagFredagFredagFredagFredagFredagFredagF
redagFredagFredagFredagFredagFredagFredagFredagFredagFredagFredagFredagFredagFredagFredagFreda
gFredagFredagFredagFredagFredagFredagFredagFredagFredagFredagFredagFredagFredagFredagFredagFredagF
redagFredagFredagFredagFredagFredagFredagFredagFredagFredagFredagFredagFredagFredagFredagFredagF
redagFredagFredagFredagFredagFredagFredagFredagFredagFredagFredagFredagFredagFredagFredagFredagFreda
gFredagFredagFredagFredagFredagFredagFredagFredagFredagFredagFredagFredagFredagFredagFredagFre
dagFredagFredagFredagFredagFredagFredagFredagFredagFredagFredagFredagFredagFredagFredagFredagFredag
FredagFredagFredagFredagFredagFredagFredagFredagFedagFredagFredagFredagFredagFredagFredagFredagFreda
gFredagFredag......en bra dag!

redo för bad!

 


redo för bad! Vår badutflyckt blev lyckad men det var grymt kallt.


Finspångs badhus

I morgon ska familjen Steiner på utflykt till Finspång, där blir det bad och fika hos morfar. Bad mitt i vintern är väl inte riktigt min favvo men vad gör man inte för sin dotter. Tror på en skojsig dag! Önskar jag också hade ny baddräkt med Kitty på som Cornelia. Blder kommer senare. En sak är säker nenne gillar vatten.

Fin Fina smycken!

Min vän Tina säljer undrerbart fina smycken och tavlor på nätet, nu har hon REA och det finns massor av fint av välja på.
Ta en titt!

www.madamebijoux.net

www.gallerisindahl.se

Väl värda ett besök!

inte lika mycket vår i dag!

I dag när jag gick till jobbet känndes det inte alls lika vårigt i luften, för att pigga upp mig själv tänkte jag slänga iväg ett mms till bloggen, men nehe nej det gick inte. Men nu verkar jag ha löst det. (se bild nedan i förra inlägget från när det senast snöade). Så här kommer nu bilden från i morse.
 

det ska funka!

-857b56ed9b5469e67e2a84ef7217155.png

det ska funka!


RSS 2.0