Lunch

Vissa dagar är lunchen godare än andra, i dag är en godlunchdag! Trots att det är rester från i går.





Pajdeg
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
50 gram margarin
1,5 dl mjölk

Tillagning

Sätt igång ugnen på 200 grader.

Blanda ihop mjukt margarin med torra ingredienser.

Häll i mjölken och rör ihop.

Tryck ut degen i en form med lite högre kanter. Förgrädda inte!

Stek 2 pkt bacon och 200g strimlad kassler tillsammans med strimlad palsternack och vitlöksstekta skivade champinjoner och en halv fint hackad lök. Häll i allt i formen. Blanda toppingen

2 dl crème fraiche
4 msk majonäs
2 dl riven ost


Blanda ihop crème fraichen, majonnäsen och den rivna osten

Grädda i ugnen ca 12-15 min. eller tills den blivit gyllenbrun.

Servera med smarrig sallad! Mumsigt mumsigt!


övermogna bananer..

...tänk vad man kan göra med två overmogna bruna bananer som ingen vill äta upp. En babankaka så klart. Har annvänt mig av mina finaste skålar och formar idag, skålarna är från Gerbera och kakformen har mamma köpt på Anna Doll i Söderköping. Fina va? Nu äterstår bara att smaka, men det får vänta till eftermiddagen som är tänkt att spenderas i Karstorp hos mamsen. Robert är i Mariestad hela dagen så det är jag och kidsen!


Receptet hittade jag på matfeed.se från en blogg som heter vanilla bean.
Recept:

  • 100 g smör
  • 2 1/2 dl socker
  • 2 msk mjölk
  • 1/4 tsk salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 2 mogna bananer
  • 100 g chokladchips
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver

Smält fettet i en kastrull. Låt svalna.
Blanda det med socker, mjölk, salt, vaniljsocker. Dela äggen och blanda i gulorna.
Mosa bananerna och blanda ner detta i smeten. Blanda ihop mjöl, chokladchipsen och bakpulver och vänd ner i smeten. Vispa till sist vitorna till hårt skum och vänd ner dem.
Häll blandningen i väl smord, bröad form. Grädda i 30-40 minuter, 175°C. Den ska vara knappt klar i mitten för att bli extra saftig.

 


vad?????

Jag sitter här och vill uppdatera bloggenm men VAD ska jag skriva? Ni är inte så många som läser men jag tänkte faktiskt ändå fråga vad vill ni läsa om här på bloggen.
Vad kan jag skriva om eller visa er som skulle vara av intresse???
Myser lite med tjockkorven i väntan på er kritik!

tack för i dag!

I dag var en bra dag, mycket sol och jobb i trädgården. Vi har en super trotsig och extremt högljudd tjej här hemma nu för tiden, sköna dagar ute hjälper mycket! Rösten känns inte fullt lika gäll när vinden tar tag i den! Hon älskar dessutom att vara ute och fantasin flödar. Tror nog vi blev lite solsvedda i dag till och med, skönt! Trädgårdslandet är färdigt, nu väntar vi med spänning, måtte det bli nått! Jag hade en jätte trevlig kväll med fina vänner i går. Vi var på tjejkväll i Knäppingsborg och käkade tre rätters på Asken, yummie! Mer av sånnt tack, en tripp i från det vardagliga långtradiga vardagslunket alltså. Tack tjejer, söta ni!

men jag var ju så sugen!

Det är alldeles för lätt att baka, och dessa smarriga chokladbomber är ännu lättare.
Så vad gör man inte när suget slår till???
Baka baka baka!
Kladd chokladmuffins med vit chokladgömma, jo jag tackar jag!

Receptet kommer senare!

i need help!

Oj, skulle bara ändra lite och så blev det helt tokigt, Firda var är du, vad gör du, har du lust???

Regnar det....

Det var guldregn över Norrköping i dag, Min mor och far hade tre lotter i dagens dragning av miljonlotteriet. Det var många "kändisar" från mina gamla trakter där. Men störst av dem var min äldsta vän Sara`s mamma. Hon tog rubbet och det var hon verkligen värd. 300.000 och bilen! Grattis Lena och Rolf också förstås. Mina päron.....nej det blev inte lika många nollor på deras checkar men 30.000, ja det är pengar det med även om det inte täcker fullt lika stora hål. Och tvhallåan sa faktiskt att vinner man inte storkoan får man kanske komma till i stället! Ni vet tur i spel otur i kärlek och visaversa. Det gjorde dig väl mycket gladare mamma??? En annan gång kanske, men den här gången.....GRATTIS fina Lena, efter regn kommer solsken!
Hahahahahahah Sara där fick jag dig, jag vet att han heter Roger! Kunde inte låta bli!

is it just us????

Nej det är det med all säkerhet inte men allt för ofta känns det så!

shopping shopping!

Har gjort stora svängen på stan i dag, gick bra tycker jag hittade mest till barnen men så är det väl för det mesta! Cornelia älskar nya kläder och i dag var inget undantag. Hon ville att jag skulle ta på mig mina med så vi kunde leka sommar! Tänk till och med barnen har tagit skada av den långa vintern och tror att sommar bara är en påhittad lek!

Bara det bästa är bra nog

till min lilla Nelia, i morse var det inga problem för fröken att få i sig frukosten. Förklaringen ser ni nedan!

Morotsbröd...

rekomenderas, Big time! Så lätt men samtidigt så ljuvligt gott! MUMS!

bilderna är mina egna!

Receptet kommer från underbaraclara`s blogg

Du behöver

5 dl mjölk

50 g jäst

0,5 dl rapsolja

2-3  stora finrivna morötter

1 tsk salt

2 rejäla matskedar honung

8-10  dl vetemjöl.

1 dl grahamsmjöl

1 dl havregryn

Samt gärna några matskedar skalade sesamfrön och hela linfrön

Gör så här

Smula jästen i en bunke. Värm mjölken tilll 37 grader och blanda med jästen. Tillsätt därefter olja, morötter, honung och salt. Tillsätt sedan så mycket mjöl som degen ”klarar av”, spara dock lite till utbakningen. Arbeta ihop med kraftiga tag. Ställ därefter på jäsning i ca 30 minuter.

Baka ut degen och lägg i en långpanna med papper. Platta ut och skär försiktigt i rutor och nagga sedan med en gaffel. Lår jäsa i  ytterligare 30 minuter och grädda därefter i ugnen i ca 15 min på 220 grader.  Om du vill kan du pensla brödet med lite saltvatten de sista minuterna så får du en god och krispig skorpa. Låt det gräddade brödet kallna under bakduk och skär sedan i bitar. Servera med smör, en god ost och gärna lite apelsinmarelad. Släng resten av bröden i frysen och ta bara fram det antal du tänker äta. Då håller de sig saftiga längre. Bon apetit!



Kan det vara jag???

Jag önskar, hur fin som helst. Kläder, hår allt! Tänk att få svassa runt så här en ljummen sommarkväll, LOVE!

Nelia ska ha ett eget trädgårdsland....

eller rättare sagt två. Ett med grönsaker och bär och ett med blommor. Vi började med inomhusblommorna i går, som tur var kom vi aldrig ut. Då kanske dom hade snöat bort i natt. Crazy väder. men kul ska det bli, bara våren kommer på riktigt, nu är vi sååå förberedda för det.


tjockkorven har blivit 5 veckor


dagarna bara springer i väg

och jag tycker inte jag hinner med hälften av allt jag vill. Men något som jag har koncentrerat mig på de senaste två dagarna är köket. Det har storstädats i ung, på spis i skåp och så har jag lagat underbart god mat. Ett paket nötfärs förvandlades till två helt olika rätter. Klassiska biffar med sås och potatis. Italienska köttbullar i tomatsås med spagetti. Dom sistnämnda var fantastikt goda, fyllda med parmesanost, vitlök, citronskal och färsk timjan. Tycktes om av alla i familjen. Har en laddning kvar som jag vid senare tillfälle tänkte servera med potatisklyftor och rotfrukter i ugn med zatsiki. Tänk vad man kan göra av lite färs!

<3


en låda avklarad!

Men många godbitar låg kvar! Men det känns som att det är skönt att ha avklarat en i alla fall! Och utdelning gav det, känndes inte så svårt som jag trodde faktiskt. Svårare med de större storlekarna kanske, men nu är vi igång. Behöver köpa nytt till Cornelia tills vi åker. För vi åker väl, inga mer utbrott framöver va?

mitt barn är blogg skadad!

Cornelia tillbringade ju en heldag med moster Frida i går, hon är bäst, väldigt rolig tycker Cornelia. När hon skulle gå och lägga sig igår sa hon -Tror du frida kommer skriva om mig på sin blogg idag eller, vi hade ju föör roligt! Söt! När hennes kompis Selma var här senast sa hon -Har du sett på bloggen när jag var påskkärring eller?? Selma hängde nog inte med på den! Med all förståelse. Underbara söndag vard har du bakfickan???

var är solen???

den var ju här nyss, är det vulkandamm som mörklägger våran stad månne???? Lördag igen......Moster frida tar Cornelia till dansen i dag, Robb ska jobba lite och jag och tjockkorven är lite shopping sugna! Annars då, nej inga planer riktigt.

vill inte sova, men trivs bra i mina armar framför datorn med Norah Jones i bakrunden.

Kusinerna i vårsolen


Kolla in de här skitungarna, ta sedan en extra titt på deras glassar....dom fick glassen samtidigt! Man kan lätt säga att min Cornelia är glupsk! Eller så är hon bara rädd att pappa Robert ska komma och säga att det räcker med glass för idag, visst Linda. Det hade du inte kunnat säga bättre själv va?

Baka baka....

äppelkaka!
Den här kakan blev nog egentligen inte som den skulle om man ska gå efter receptet, men oj vad god! Till och med pappa sa upprepade gånger hur god och knäckig den var, bad till och med om receptet.
Riktigt smaskens!




Recept taget från www.ensidamedmat.blogg.se

Det här behöver du:



3 dl strösocker
2 ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3-4 tsk kanel
2 syrliga äpplen
75 g smält smör



Topping:

Kanel
Hackade hasselnötter (Jag hoppade över dessa)
Pärlsocker
50 g smält smör





Gör så här:





1. Vispa ägg och socker pösigt.
Smält smöret.


2. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kanel.
Vänd ned detta i äggblandningen. Rör till sist ner smöret.


3. Bred ut smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant.


4. Skala och klyfta äpplena och stick ner dom i smeten.


5. Strö på kanel, hackade nötter och pärlsocker.



6. Grädda längst ner i ugnen i 175º i ca 20 min.


7. Smält smöret till toppingen.


8. Tag ut formen och ringla det smälta smöret över kakan.
Grädda ytterligare i ca 10 min.
Känn med en sticka!







Bokat och klart!

Jaha ja då var det bokat och klart. Turkiet her we come! Blandade kännslor nu, pirrigt, härligt, läskigt! Men det kommer bli super det vet jag! Bara 6 veckor kvar då! Kanske skulle snöra på mig löparskona och springa mig i toppform. Måste shoppa lite sommarkläder till familjen också.
Är det någon som har lite info om Turkiet att dela med sig av, bara possitiv info tack!


man kan tro han ler...............


men det är bara gaser!

Soft!


Vi har det rätt bra här hemma faktiskt, om någon undrar!

Turkiet????

Skulle vilja boka en resa till turkiet den 27maj men vet inte riktigt om jag gör rätt i det. Är det någon som har erfarenhet från att resa med små barn, han blir ju typ 10 veckor då. Skulle vara så härligt att smygstarta sommaren lite med en resa. Det är från Norrköping så på så sätt är det ju smidigt. Men var ärliga nu, skulle ni???

bra start

långpromenad i solen, fusksol, hårfärg, trädgårdsbestyr, mat hos mamma, snälla barn, tidigt i säng! Kan inte bli bättre, solen är min vän! Herman har fått ett nytt smeknamn.... tjockkorv! Den killen vet hur man ska äta! Lika bra att passa på, man vet aldrig när man får mer!

jag sa ju att söndagar är bra dagar!

I dag var ju en mycket bättre dag, tack och lov. Anna panna och Henrik var här för att kolla lillmongot. Han fick godkännt, alla barn får ju faktiskt inte det, eller hur Henrik?! Tack snälla ni för fina pressenter, viktigt att inte glömma storasyster! Sedan bar det av till cyckelaffären, Cornelia var mer än redo för en större cyckel. Fick en superhäftig med pakethällare som tillägg, det måste man ha om man ska åka till någon och ha med sig ett paket. Så det så. Så nu har vi en cyckel till salu, 500:- tack! Då får man en krokodiltuta på köpet! Eftermiddag med mera besök, montering av trädgårdsmöbeln, lek hos grannen och potatisplättar och bacon. Nu känns livet så där rättvist igen....bara huvudvärken kunde släppa också!



Här är den gamla cyckeln, annvänd en sommar.

det knackar på dörren...

det blev en händelselös lördag, eller var det bara huvudvärken och den ständiga hungern och orklösheten som spelade in??? Söndagar är ju också trevliga dagar!

vad göra???

Lördagar har en kravmärkt stämpel på sig, man ska göra något, det ska helst vara något speciellt, roligt och givande. Har en lördag passerat utan uppfyllda krav knackar ångesten på dörren. Så vad gör vi denna dag? Cornelia och Robert har åkt i väg på dans, stående varje lördag. jag och Herman får en timme för oss själva, skulle kanske vila med honom men natten har varit ok så behovet finns inte riktigt. Håller på och röjer bland alla Cornelias kläder, har klarat av stl. 86-92 och 98-104 nu. Bara 2 stora kartonger kvar plus ytterkläder och skor, sen ska allt märkas också. Är det värt slitet? Visar sig väl antagligen. Hoppas vi hittar på nått skoj så denna dag blir lite ljusare för i dag är det grått! Ha en bra dag!

Lååååång natt!

Vår lilla fis har sååå ont i magen om nätterna. Tror vi i alla fall! Han ligger och morrar och knorrar och spänner sig som bara den. Efter andra amningen i natt kl.03.45 så började han knorra och sedan dess har vi varit vakna, han också fram och tillbaka. Nu sover han sött här i vaggan och verkar helt oberörd. Kan det vara så att han är mörkrädd?? Söt är han i alla fall, och rekord har han slagit på bvc. 730g på 8 dagar, bra jobbat,
kanske inte så konstigt att han har ont i magen!

Gammal möter ung!


Min mormor och lille Herman, tror det är äldst och yngst! Gissa om hon var stolt!

Jag sa att dom skulle se ut som ett rockband!





Tycker nog att dom fick till det till sist! Vilka sötkorvar, det kan nog bli lite bus med kusinerna genom åren.

Jag rensar..

och det gör ont i hjärtat! Det handlar bara om kläder, Cornelias kläder. Men vad det ska vara svårt, i-lands problem kallas det va? Hon har sååå mycket fina kläder som hon vuxit ur, vissa har hon inte ens hunnit använda mer än någon enstaka gång. Jag resonerar som  så att ...... om vi någon gång skulle få en liten tjeja så kommer jag vilja köpa nytt. Det är mycket bättre om någon annan kan få njuta av kläderna medans de fortfarande är modernt. Har en aspirant på storleken 92 och uppåt. Är det någon som har en lilltjeja att klä upp eller på, hör av er så kan ni få kolla om det är något ni vill köpa. Jag lovar det är mycket fint, kan hända att jag fäller en tår vid sälj tillfället!

mormors påskäggsjakt!

önskar alla barn kunde få en påskäggsjakt som hennes. Med skattkarta och allt! Barn var som i extas, ni vet så man dras med i det själv! Lovar lite bilder men i dag suger uppladdningen på blogg.se. Kram

Vi firar visst påsk!

Trodde inte vi hade några planer för påsken men det visade sig bli en fullspeckad helg. Och mysigt har det varit, ett och annat frågetecken och höjt ögonbryn har förekommit men i det stora hela mycket trevligt. God mat, frisk luft, sol, härlig släkt och massor av godis.


Hade inte mage att bli arg......

...Cornelia har testat mig på rik`t i dag. Vi har varit ensamma hela dagen, och mellan varven har vi varit riktigt arga på varandra, men för det mesta trivs vi riktigt bra ihop. Nu ligger hon och sover men för bara en kvart sedan kom hon ut från sitt rum med pilimariska ögon och visade försiktigt en liten stor målning hon lyckats få till på sin vänstra underarm. Det var en häxa på en kvast med tillhörande katt, sol och påskliljor. Behöver jag nämna att den var gjord med mammas fina vattenfasta penna! Jorå så att rösten var nära på att höjas några lägen, när jag sedan vände helt och försiktigt förklarade att man inte får måla på kroppen men att det var en väldigt fin häxa. Jag hade inte mage att bli arg, hon visste ju att det var fel, men oj vad spännande! Hon ska defenetivt ha kred för en extremt detaljerad målning av hög klass målad under största spänning! Me lav her!

är det sant?

I går kom Robban hem och sa att vi tagit någons namn..................är det så ber jag tusen gånger om ursäkt! Bevis på att man ska hålla sina namn hemliga in i det sista. För när namnyran sätter i gång så vet man varken ut eller in. Robert hävdar dock att det är hans påhitt, hursom är papprena på väg till skattemyndigheten nu, så såhär blir det!

Namnen är bestämda!

Herman Gustav Elton, ja så blev det! I kväll är Robert på på hockey med Jimmy, värsta vip paketet. Det var han värd, jag är inte helt lätt just nu så det var nog helt ok att komma iväg lite från frugan. Cornelia och jag har tagit emot en hel drös med snoriga, skitiga påskkärringar som grävde åt sig stora nävar av godis. Vi har bakat pizza med den enade tanken om att nästa gång köper vi pizzan från pizzerian i stället. Nu sover prinsessan medans lillmongot ligger här och morrar och har ont i magen. Påsken är påbörjad!

myspys hela dagen!

När jag inte flänger runt och försöker få något gjort vill säga!

min vita dröm....

Har uppdaterat bilderna på väggen, lite mycket Cornelia och lite Herman. Cornelia har fortfarande övertaget men lite jämnare är det. Var hos bästa big sis Linda i veckan och köpte lite växter, det gör så mycket till ett rum.


GLAD PÅSK!





ÖNSKAR FAMILJEN STEINER



RSS 2.0