Tell me what you want and i get it for you!


Bästa Sussie sitter nu i bilen med min lilla Cornelia som trots allt inte ville sova över.
Jag är skyldig dig/er big time!

När jag blir stor......

Vacker är hon! Så är det bara!

Grattis bästa finaste Morfar!

I dag fyller Morfar Stig 80år, Han har varit med om så mycket, han är våran egna lilla mirandabjörn med ärr från alla möjliga oklika operationer han gjort under åren. Han har garaget fullt av spännande saker och trädgården blomstrandes av underbara blommor. Han gillar klappgröt och älskar choklad! Han är bäst och imorgon ska han firas med buller och bong!
GRATTIS morfar! Vi älskar dig!

i min ägo!

Jag har en Dagmar klänning i min ägo.................jag är så nöjd, min man är så snäll och bestämd! Hade inte slagit till om inte han varit med och lagt sitt veto. TACK TACK TACK TACK! Cornelia tyckte jag var fin som en prinsessa, men då skulle ja ha en krona också förstårs, men nästan!

lika bra att uppdatera rejält, visst!

Det blir mycket bilder, men det har ni kanske lärt er vid det här laget. Jag gillar bilder, speciellt på mina små sötkorvar!



stora killen

Då menar jag inte stor som i tjock utan stor som in doing progress. Har i dag suttit i matstolen vid flera tillfällen, inga långa stunder men lagom. Han äter nu mera gröt, banan, potatispure och katrinplommonpure. Yummi!

Byggare robb

Byggare Robb har varit i farten och snickrat i hop ett utsiktstorn/glasskiosk. Uppdraget är att bli populäraste tjejen i Kneipen. Cornelia håller på att bli tokig av saknad efter dagiskompisarna. Barnen här omkring har seperationsångest från mamma och pappa, det hoppas vi nu kunna bota med detta bygge. Så vad sägs, vem vill komma och leka???


Jag gjorde en ritning med Cornelia, Reglerna var enkla. Gör som ni vill bara jag får måla den vit sedan! En hel del kvar att göra men jag tror det blir bra...riktigt bra!

grill vs grill

man kan grilla och så kan man grilla men det är tillbehören som avgör i slutänden. Vi var på en spontan grillning hos Apelstavs i går och det var sååå gott. Massa mumsiga såser, nötter grillade grönsaker och örter. sååå bra! tack!

Kul????

Jag sitter här och äter lerahamburgare, lerakaka och lyssnar på Cornelias favvo manboy på Spotify! Har jag kul...nej inte så värst! Men Cornelia har det och det är vad som räknas för det mesta. Jag vill städa och röja, rensa och göra om lite här och var. Men jag är rätt ensam om den kännslan, tyvärr! Robb ska på bröllop i Frankrike i helgen och just i denna stund önskar jag sååå att vi kommit på en lösning för att jag och Herman också hade kunnat följa med, skulle behöva ett brejk från tjatet om lek lek lek. vill känna att det finns något mer i mig en bara en mamma som surar över allt hon inte hinner. I dag suger det skulle man kunna säga! Men det blir nog bättre vart efter, visst? Säg JA, säg det, snälla, säg JA. Annars får du sitta på ditt rum hela dagen eller så slänger vi dina leksaker! Ja, ni förstår!

sköna spontana sommar dagar!



Vissa dagar ger mer än andra, fina människor gör dagen som var väldigt bra!
Mina underbara små sötkorvar ger varje dag en tjock guldkant!

annorlunda

annorlunda perspektiv! Det är min groda ni ser. Taget under studsmattan, där man btw inte får vara, jag vet mamma sussie!

och bus blev det!

vilka trollungar, dom har varit ivattnet mer än på torra land idag. Inget gråt bara massor av skratt, inte så vanligt när lilla gråtaföralltochingetcornelia är med!


Jag hör till dom som tycker barn ska ha badkläder på sig, tro mig! Men en dag som idag tjänar det inget till att ens försöka. det går för snabbt mellan varven!

I dag står bus på schemat!

Vi ska hämta Cornelias extra kusiner på dagis vid 13, sen är det bus bus bus som gäller. Hinner nog med lite fika också!

gårdagens bästa!

Cornelia går fram till sin kära lillebror Herman där han sitter i sin babysitter. Från ingenstan säger hon- Herman du är sååå tjock! Vi skrattar men hon hävdar, - han är ju sååå tjock, titta! Hon har rätt, han är vår lilla stora tjockkorv! Men han är finare en finast ändå!

smaskens!

I dag ansträngde vi oss lite extra med middagen, känns skönt att göra det även om det bara är vi! Det blev kycklingspett, parmesanfärskpotatis med sparris och grillade rödbetor och till det fetaoströra! Mumsigt!

Hänger ni med bland alla knoppar???


Den här stängeln har fyra stänglar!


Närproducerat!

Man får så mycket för hundra kronor, speciellt med tanke på att det är närproducerat och att äggen kommer från hönor som ätit linfrön så att äggen ska innehålla extra mycket omega-3. Allt detta har vi köpt 100meter från vårat hus, och dit återkommer vi gärna varje lördag hela sommaren.



Se vad man kan baka med nyinköpta varor!



En kladdkaka med cheescaketopping och hallon!

fick som jag ville

det regnade och jag var nöjd, fick en del gjort här hemma, långt ifrån allt jag ville men en del. Känns så skönt att kunna bocka av saker som har varit för länge på listan. så där så man tilloch med tappat bort den listan. Jag har målat lister, det är såå tråkigt. Till alla er som ska sätta lister framöver.....köp målade! idag då? Golfänka fram till lunch sen har vi inga planer.

Förberedd på regn!

Har rekat ute så i morgon bitti vill vi vakna till regnsmatter på rutan. Jo, det vill vi! Allt är ju helt upptorkat och fnasigt. Både hud och växter. Var en sväng till skogen i dag för att plocka smultron, visst! Inte många smultron där inte, inte ens på dom alldra säkraste ställena. Nej nu vill vi ha massor av regn i morgon och sedan kan vi börja om med värmen igen.

Orkideekategori

Tror kanske att jag ska lägga upp en egen kategori till mina helt otroliga orkideer här på bloggen. Dom bara fortsätter att blomma och rätt vad det är ploppar en ny stängel med massa knoppar upp. Vet att det är några som vill se så här kommer det!

Kusinerna ex och kex

Dom leker, slåss och retas som om dom vore syskon. Men när dom inte tänker på det så leker dom hur bra som helst, fina kusinerna. Blir det tokigt så styr storebror Adam upp situationen på ett rättvist sätt.

LYCKA!


Dom har äntligen kommit!

Cornelia är glad, jag är nöjd! Dom är röda och såå snabba, hon är tuff och så härlig! Converse is da shit!




vi har det såå bra!!!!

nästan för bra som Cornelia brukar säga när något är riktigt riktigt bra. Vi har haft många keepers minnen på sistonde, svårt att sålla så man bara sparar de absolut bästa. Vi gjorde en tripp till Örebro med ett stopp i Vadstena på vägen dit och ett stopp i Pålsboda hos Roberts fina kusin med familj på vägen hem. En hel dag för barnen med lek på barnens ö, mcd, Örebros äventyrsbad och så en tur med grävar`n till ladugården för att kolla in kossorna.
God mat och bus i trädgården som avslutning.
Hur det går med träningen????? Ähh, sådär just nu men det betyder iofs att det bara kan bli bättre framöver.
Man får inte tappa hoppet då tappar man inga kilon!

Ett barn=konstigt!!

I går sov Cornelia hos farmor, hon var där från 11 på morgonen. Vi hade en heldag med sol, värme lugn och ro. Hur mycket jag än älskar den där lilla tjejan så behöver jag komma ifrån ibland och bara vara jag Tessan, inte mamma! Visst hade jag Herman vid min sida under hela gårdagen men han kräver inte lika mycket uppmärksamhet ännu. Vi lyxade till det med Pappagrappakäk, lasange, pizza, plocktallrik och så klart stans bästa kaffe med en kula italiensk glass. Yummi! En långpromenad i raskt tempo med mannen(händer inte så ofta att vi kommer iväg tillsammans), snabb ducsh och en öl i soffan. Nice, sovmorgon till 08.30. Herman vet vad mamma behöver! Men så började det kännas lite tomt här hemma, raka vägen till farmor. Men om Cornelia fått välja hade hon nog stannat några nätter till. Bästa Farmor!

till er som har koll på mina orkideer!

En liten uppdatering av mina återblommande orkideer, dom är helt fantastiska!

o mer knopar kommer det och nya stänglar, lycka!

en dag med sol,bad och massa mys!

Karstorp är vårat smultronställe, där tillbringar vi helst dessa härliga sommardagar. I dag åkte vi dit direkt erfter dagis. Vid 15 tiden åkte Robb och Nelia vidare till familjen Sjöberg för bus och grillat, och jag valde att stanna med Herman i Karstorp. Pappa fixade smarrig thaigryta, jag solade lite medans Lucke(bror) lekte med Herman. Lilleman badade sin stora runda härliga kropp i minipolen, han gillat, jag gillat, visst mår man bra av dagar som dessa.


Ja visst ja! Vi åt muffins oxå!


Den var nästan i minsta laget men ändå helt tillräcklig. Bluberrymuffins med Kesselacreme under locket! Visst är den söt. Har annvänt en muffins plåt från IKEA med tillhörande formar. Me like!

vad bjuder denna dag på då???

Nenne ska till dagis, Robb spelar golf........bara jag och herman kvar! Ser ut som att vädret blir typ som igår. Inte läge att gå och lägga sig för att sola precis. Men nice att bara vara ute och njuta. Kanske skulle åka till gamla Linköping när Cornelia slutat dagis. Det är ju rätt mysigt där faktiskt. Bigsis åker till Turkiet idag med familjen förstårs, lycklig resea till dom!

RSS 2.0