lördag på landet!

Nu har mannen i huset gett sig iväg til london och Cornelia och jag laddar för en held på landet med mormor och morfar. Vi ska ut och busa i snön, ja om det blir lite mindre minus ute. Vi har -19 här nu, det kan man inte leka i det går bara inte. Sen har vi bestämt med mormor att vi ska baka semlor, mums. Kusin Adam 6år har tagit en ledig helg från sin familj och valt att spendera den på landet han med. Detta till Cornelias stora förtjusning! hon har stora planer på godisätande och vem som ska sova vart. Igår bakade vi chokladbollar till hela släkten. Tänk vilken kvalitedstid vi får när pappa drar till Storstan, hoppas bara det inte blir problem att komma iväg nu när det är så kallt. Känns som vi borde ha koll nu efter att det varit så här i 5-6veckor. vad har ni för planer i helgen?

Tid till snitt!


skönt!

Skönt att det snöar, trodde vi fått tillräckligt! Men det verkar inte finnas något stopp, tack tack tack! NOT!

vänninor!

Jag är inte bara mamma och fru....... det är sant! Jag har några fina vänner kvar också, och det gör mig till vän också. Det är bara det att jag har svårt att få till de där tillfällena då jag tillsammans med en vän kan sitta och prata i lugn och ro utan en tokig Cornelia som springer runt benen på oss. Men i eftermiddag ska det ske!
Jag ska efter jobbet träffa underbara Anna, min vän!

vill oxå!

min lill sis är framme i Mexico, hon skriver dagbok och har lovat att uppdatera med massor av bilder via sin blogg! Det har hon hållt än så länge, vet inte om jag kommer att fixa att läsa och se alla bilder bara. Avundsjuk!!! Klart jag glädjer mig för henne , massor! men efter dagen som var igår och den efterföljande natten så vet jag inte vartr det här är på väg?! Sa till Robb i går att visste jag inte bättre så skulle jag tro att det var dags att föda. Men så är det så klart inte, men allt känndes såååå besvärligt. Och de senaste 15 timmarna har jag haft världens huvudvärk som bara vägrar att släppa. Nu är det bara att hålla god min under mina fjuttiga timmar på jobbet som by the way börjar bli tunga dom med, mitt bråck i ljumseken blir helt klart inte bättre med kilona som ökar. nu till det possitiva!
Naej det får bli ett eget inlägg det är det värt!

halsbrännnnnnna!

Sprutar eld här hemma, oj vilken bränna jag har, i halsen alltså! Annat vre det om man hade en solbränna, oj vad det skulle vara nice! Lill sis Frida landar snart i Mexico, tror jag.... inte helt hundra på hennes flygtider, jag hoppas verkligen hon får en helt underbar resa med massor av fina resminnen. Men det är klart att jag är lite orolig för henne, hon är ju lite snurrig. Men ändå tror jag hon fixart med stort F dessutom, hon har ju två grymma bigsissisar som har lärt henne allt hon kan!

JOBBBBBBBBBA

sista lördagen, kanske! Skulle kunna tänka mig att spendera denna dag i pulkabacken med min underbara familj, men va faan sisita lördagen på ett tag! Fira!

hinner inte med....

det är fredag igen, förmodligen min sista jobbfredag på väldigt länge. Har inte fått papprena från försäkringskassan ännu men ändå. Cornelia tjatar om fredagsmys hela veckan, MYSIGT! Själv är jag så trött om kvällarna att jag somnar flera gånger om innan klockan ens är 21. Bäst att snygga till sig lite inför dagis lämnandet, vill ju inte att dom ska tro att en zoombie tagit Nelia.  trevlig fredag på er alla! ( ni är faktiskt några fler än vanligt nu på sistonde) KUL!

Snöplog=väckarklocka

I dag blir tredje dagen i rad som vi väcks av snöplogen här hemma. Det har alltså snöat inatt igen. Hur mycket snö finns det på lager igentligen? Vart ska allt ta vägen när det smälter? När kommer våren? För min del funkar snön, och för barnen är det hur kul som helst. Så snöa på du bara världen, du lyckas inte vända oss alla till att hata snön och vintern! Betyder dock inte att jag tycker mindre om våren och sommaren!

Nu och då!



Det understa kortet är taget i  samma vecka som jag är i nu men med Cornelia i magen, vad säger ni? Blir det en tungviktar tjeja igen? Tycker inte magen riktigt sig lik. Men man vet ju inte vad det innebär.

8veckor kvar

I morgon är det exakt 8 veckor kvar till baby dropdown! I dag har min mage varit stenhård (på utsidan alltså) och väldigt sparkig. Längtar men känner mig samtidigt så långt ifrån, känns inte som jag fattat att det ska bli ett barn till här hemma. Ojojojo, ibland undrar man vad man gett sig in på. Vi fixart, det vet jag!
Love till familjen, bästa ni!

fotograf, lillsis Frida.


pimp my home

jag vill så mycket här hemma just nu men har inte den rätta energin. Önskar dom där järntabletterna jag knaprar skulle lägga i en ny växel, men det kanske tar mer än en vecka. Matdags, alltid lika spännande! Känns ändå skönt att man i alla fall har tid nu mera! be right back!

Alla har vi ett förflutet...

Det går inte att ändra på det som varit eller saker vi gjort, men vi kan påverka framtiden och vi tar  hela tiden beslut om små saker som styr riktningen på vår resa genom livet. Många gånger reflekterar man inte ens över de små stigarna man styr in på, det händer då och då att vi stannar upp för att försöka välja eller göra rätt, det betyder dock inte att vi fattar rätt beslut men vi har i alla fall tänkt igenom situationen och inte förhastat oss. Det finns tillfällen då vi handlar impulsivt utan rim och ranson, men då slutsatsen ändå leder oss in på den "rätta" vägen. Var stark i vem du är och vad du vill, på så vis behöver du inte ta så många långa omvägar.

Therese Steiner deeper than the sea

snögubbe tävling på lokegatan!

Någon som vill utmana mästarna???


snööööööööö!

Shit vad det snöat i natt och inte verkar det sluta än på ett tag. Men visst är det tokfint? Kan inte få nog av det vita täcket som pryder vår trädgård. Läste dagens fråga i NT, har du tröttnat på snön??? och det är klart att folk ska klaga och säga  Ja nu får det vara nog, det räcker om det är snö på jul osv. tjurbullar! I lööv it, alot dessutom.


I have a dream!

Och någon dag ska den uppfyllas, förverkligas. Sättas i verket! Sen om allt funkar som det ska och exakt hur drömmen utvecklas är det ingen som vet. Men jag lovar att satsa, tro på mig själv och prestera mitt yttersta! Men först på listan nu...... bebis nr.2 exakt två månader kvar i dag! Tror jag ska fira med en glassbåt.

bild. tagen av lillsis frida- the best!

min Cornelia!

Jag vill ha hem min tjeja NU, det är så tomt här hemma utan henne och mina hormonvärden är nog skyhöga just nu. Trodde jag skulle få sova i natt....tji fick jag. Robb and the grabb`s valde att göra stan, morsa som man är låg jag här och vände och vred tills han kom hem och långt efter det. 5 timmar sömn är mindre än jag brukar få och dessutom har jag en bakis man i dag. Cornelia.... Jo hon sov mellan 21-08.40 hemma hos farmor.
Bra val, jätte bra val! Nu ska vi ut och hämta hem henne, lite bus i snön kanske innan hemfärd!
till alla fyllisar out there....är det värt det i dag?????

mammakläder....

vad ska det vara bra för???? Lite svårt att hitta nått som känns bekvämt och snyggt just nu. Tog en sväng på hm idag efter jobbet. Insåg rätt snart att jag inte har den där rätta mammakroppen, saknar höfter liksom. Men tror nog ändå att jag är rätt nöjd. Hittade en superfin tunika som jag tror kommer funka sen också. Ska ju trots allt på tjej middag i kväll och vill ju visa upp mitt snyggast jag. Hoppas ni får en mysig lördagskväll! KRAM

monster fredag!

Hur töntigt det än har blivit med all denna fredagsmyshysterin så älskar Cornelia fredagar. -Ja ska vi ha fredagsmys, ja vilken bra ide! Kan man smaka lite på lördagsgodiset då eller??? Klart man kan! I dag är inget undantag, raka vägen hem efter jobbet och mys. På lördag ska Nelia sova hos Farmor i hennes stuga, det toppar till och med fredagsmyset. Hon har planerat och småpackat lite hela veckan. Vi då???, Vi ska i väg på varsit håll och bara umgås. NICE!

Trevlig helg på er!

Inte helt fel med semestermys heller, här på Samos med en servett på huvudet!

Gästinlägg

hackade mig in!! Men det är bara lillasysteryster som bråkar med designen. Skulle bara säga att jag gör klart den imorn! Det vart visst sent...så ni får suga på karamellen!
KRAM

Tack bästa lillsis!

I dag har min bästa Frida fotograferat mig och min mage, mycket skratt blev det och jag har inte hunnit kolla så mycket på resultatet, tvivlar dock inte på att hon gjort ett bra jobb, sen är det ju upp till objektet också alltså jag. Ni kanske får se något, kan kännas lite genant kanske. Vi får se hur det blir.
Men hur som, TACK lovely sis! Tränar du tillräckligt mycket kan du lättare skymta karriären i horisonten.

fotvård

kan inte sluta tänka på att det låter som
fotvårtor när man säger det.
Men hur som jag ska på fotvårdsbehandling
i dag och jag har inga vårtor!
Ska bli skönt och välbehövligt så här
mitt i vinterkylan.
Annars.....här byggs det och snickras
lite i väntan på bebis.


Söndagsstek!

I dag har vi ätit söndagsstek med klassiska tillbehör, tänt islyktor och så ska Jag bli tvåbarnsmor, Det är många vuxenpoäng....kärringvarning! Bjuder på en bild på dee mindre lyckade islyktorna!

cesarsallad

cesarsallad rimmar inte med -17grader. Men det var vad det blev till middag och det smakade very delicious. Jag förknippar sallad med sommar och jag skulle kunna tänka mig lite sommar just nu, sittandes på denna stol i solens varma, stekande strålar. Men kyla och snö känns helt ok det med faktiskt. Ljus tända överallt för att spara på elen så man inte orsakar ett stort elavbrott i staden. Hörde att det var snålt med el i kylan, ljus är ju mysigt ju! nu ska nelia nattas och sedan är det soffahäng som gäller. Kanske lite glass och chokladsås för att förstärka sommarkännslan. Aldrig fel!

Mio vs. IKEA

Vad tycker ni? Vi sak bygga in tv byråer i en halv vägg ut i från ett snedtak. Ska man köra budget eller lyx???

MIO. fast som 2st 90cm byråer inte med den lilla delen 4600:-st

IKEA 899:-st

You tell me!

halsbränna

OOOO, den här eftermiddagen har jag en fajt med värstaste hasbrännan ever! Har inte kännt av det så mycket denna gång som när jag väntade Cornelia, men i dag kappar den igen med stora steg. Måste tugga på nått hela tiden, inte undra på att jag börjar bli tjock tjockare tjock! Var ska detta sluta?? I dag är det exakt 10 veckor kvar till utsatt datum, wiiih! Fick låna en overall av big sis i stl 50 i går, det är litet. Nelia var aldrig ens så liten.
Längtar big time!

Ledig......

hur mycket snö har vi på vår balkong....igentligen.......hur mycket som helst! vill du leka frissa med mig, eller kanske leka med hellokitty huset.? Full fart men jag har lovat mig själv henne all tid jag kan nu när jag "bara" har henne, känns inte som att det kommer finnas lika mycket ork sen när det kommit en liten fis till här hemma.

Lek i snön, here we come!

Trettondagen!

Är det någon som vet vad den här dagen är till för??? Har vi inte slappat och umgåtts tillräckligt nu? Anntar att man kan städa, tvätta och leka. Som en ledig söndag! Tänk om man ändå hade en resa inplanerad snart.... det har ju vi fast inte till ett annat land. utan sista etappen på resan som gör oss till tvåbarnsföräldrar is about to begin! 10 veckor och en dag kvar exakt till planerat kejsarsnitt.

Mycket som ska fixas här hemma innan vi har plats för en bebis. Men vi är på G och det kommer bli så bra när det är färdigt. Cant wait!

Frukosten kallar!

ok , det gick....

men det är f..n inte rätt! I show No mercy när det gäller extra pers. Man ska vara glad för att få jobb över huvud taget, och ta vara på det och vilja utvecklas. Kan inte minnas att jag ville annat än jobba och visa framfötterna i början av mitt arbetsliv. Det handlade om att få i hopp så mycket timmar/pengar som möjligt varje månad, gärna i form av ob timmar som helger, och jag såg det aldrig som ett problem att gå till jobbet. Man har ju rätt dyra intressen i den åldern också(utan att låta som en kärring). Men jag var ute mycket, reste, shoppade och lyxade till det med det mesta. Men det var ok. för jag jobbade i hop mina egna pengar, var inte beroende av mamma och pappa. Och bara det i sig att kunna betala för sig är såå värt allt slit. Klart att jag alltid haft stöttande föräldrar som skämt bort mig saker jag velat ha eller gjort, men inte för att jag inte hade möjligheten att betala för det själv. Nej, ryck upp er nu era högt uppsatta "ungdommar". Dags att ta er i kragen och visa vad ni går för, ni blir också vuxna och föräldrar en dag. Med andra prioriteringar än att få in pengar till nöjen, då men förs då kan ni luta er tillbaka och tänka på vad som är bäst för er och er familj. Tills dess, Jobba jobba jobba som om ni inte kan eller vill göra något annat. Visa att ni vill åtminstonde! Sen är jag inte sämre än att jag kan förstå att man måste ha kul också, jag menar dock att det går att kombinera dessa två! Önskar att jag var 18år igen och var den som ställde upp på jobbarkompisarna i vått och torrt. Var kvar sena kvällar för att julskylta, inventera eller bara röja, men jag har andra prioriteringar och de kommer i förstahand. Självklart men ändå inte alltid helt naturligt! Jag är nog en arbetsmyra i grunden som tvingats släppa på tyglarna och sakta ner.

KALLA MIG VAD DU VILL, MEN FÖRSÖK FATTA VAD JAG MENAR FÖRST!

extrapersonal......

det är väl sånna som kan hoppa in och jobba när det behövs tex när någon är sjuk eller?????? Vi har inga sådana på vårat jobb. Jag vet att jag är sjukskriven 50% Men bara för det kan jag inte hålla snoret borta och huvudvärken i shack. Jag jobbar bara mellan 12-16 i dag men det är fan nog när man inte mår bra.  Se på lisa på jobbet som inte kunde vara hemma från jobbet oj, hon fick lunginflamation tillslut! Tur att stan var stängd ett par dagar så hon kunde kurera sig!Så konstigt att våran extrapersonal inte svarar i sina mobiler, en mobil är väl till för att vara medflyttbar så man alltid kan vara tillgänglig???? Kalla mig tjurskallig om du vill i dag står jag för det. Det är väl bara och svara och säga att man inte kan.

Bäst jag gör mig i ordning, håll er borta från jc i dag om ni inte vill träffa snortessan!

Kaffe tack!

Har drabbats av svullen gravid näsa! Sedan tre månader tillbaka MINST har jag annvänt nässpray, Grattis till mig. Nu är mina näsborrar alldeles förstörda av sprayen. Gjorde ett tappert försök att sluta för två dagar sedan, responsen från kroppen blev.....snorförkylning i näsan. TACK! Nu måste jag spraya igen annars går jag åt,
Finns dom som har det värre!

Kaffet???.....hjälper kanske mot huvudvärken!

inget dåligt väder bara

riktig jäkla kallt! Vi var vid sörsjön i dag och åkte pulka och grilla korv. Det var riktigt riktigt jättekallt. Kan kanske ha att göra med att jag inte kan slänga mig ut i pulka backen eller dra Cornelia upp och ner i backen men jag vill ändå få det till att det är kyligt värre med en heldag i backen. Men vi hade trevligt sällskap, koven var godare än någonsin och frisk luft får mig att bli så där lagom soft på eftermiddagen-kvällen. Me like! Bra start på det nya året!


congrat lillsis!

Grattis på 19årsdagen,
Lots of love from family Steiner!
Du är bäst!

Nu kör vi!

Julen är bortstädad, granen ligger naken och fryser i snön! Har alldrig varit med om en gran som barrat nått så jävligt! Hur kul det än är med jul så är det nästan roligare att städa bort den. Allt känns sååå rent! Nu är vi med byggartankar, behöver förvaring men har för många snedtak=hopplöst. Börjar med att rensa så löser det sig kanske utan ombyggnad, eller inte! I morgon startar JC stora vinterrea. 50% på allt som det inte står nyheter på. Riktigt bra grejer, kom in och joina oss i morgon vetja!

Kram fru Steiner

Naken granen!

ok, då pajar vi det, oj då mamma, jag kan laga kanske...om du vill!

RSS 2.0