Herman Gustav....

Valentino, Frans, Arne, Olof, Greger, Robert.
Vad ska det lilla barnet få för tredje namn??? HJÄLP!

Vad ser han ut som???

Cornelia har tråkigt....

hon önskar att det var dans varje dag! Hon ska träna konstdans när hon blir stor fast på skridskor. För det har hon sett på tv hos farmor, men dåmåste man vara mamma först!

vi har gjort stan!

Jag och Herman har gjort stan i dag, provade en gång förra veckan men ville bara hem. Men i dag, shit vad nice det är att gå i sitt eget tempo med en nyammad bebis och bara stoltsera! Jag är så nöjd med var jag befinner mig i livet just nu, min familj är den finaste ever! Vi fick några påsar med oss hem förståss, några byten men också lite nytt och en och annan påskpressent. Gillar påsken, till helgen ska det ju bli riktigt tipp topp väder. Tumme yes som Cornelia skulle sagt!

lite blöjor skulle sitta fint!

Gå in och rösta på min egendesignade pyjamas vett ja! TACK!

Det här receptet håller jag för mig själv!



Morotsmuffins efter en långpromenad med man och lille Herman, inte helt fel!
Cornelia har lördags mys med Farmor ute på landet, kommer hem nyäten och super trött! En film och lite enchiladas på det, lördagens plan är spikad! Livet känns rättvist idag!

Grillpremiär!

Ett stort TACK till familjen Johansson för supersmaskig middag innehållande grillad file, sparris, majs och en massa smaskiga tillbehör. Vad trevligt vi kan ha det, trots en och annan pik hit och dit!

I dag är det storasyster Lindas födelsedag!

Vi har haft upps and downs under vår uppväxt. Det var först när jag var 15år som vi insåg att vi faktiskt kunde ha riktigt kul tillsammans. Därav några tokiga resor till greklanld, shit det var tider det! Men oj vad länge sedan det var. Jag var tärna på hennes bröllop, jag är gudmor till hennes lilla fina Ollebonk och moster till bästa Adam. Och så har jag fått lära känna hennes fina man Patrick inte att glömma! Hon har lärt mig mycket om livet, även om största delen av lärdommen kom ifrån hennes dagbok som jag råkade hitta! Förlåt! Nu har vi helt plötsligt inte lika mycket tid med varandra, jobb och familj tar sin tid vilket är synd synd synd och ännu mera synd. Men vi vet båda att vi har varandra och ett samtal om dagen hinns det i alla fall med minst!
Jag önskar dig en underbar födelsedag, ses till kvällen!
LAV YA!

Så ren och len och fin så man kan bli tokig!


Cornelia gör en dagens!

I går fick Cornelia storasysterkläder av moster Linda, inget snack om saken dom skulle på i dag!
Och bilder skulle tas. Bestämd tjeja!

Och en förrgårdagens bara för att!

Var var vi...?

Jo, herman var alltså ute hoss oss entligen, jag var riktigt mör. Tog mig med mycket möda upp på kvällen för en dusch, nice! Sedan dess har dagarna sprungit i väg och i dag är Herman en hel vecka. Vi har hunnit med att träffa många nära och kära som överröst oss med fina presenter. Min big sis Linda är tokig i bebiskläder, ja eller kläder över huvud taget, eller presenter av alla dess slag. Så när hon väl kom och hälsade på i dag så hade jag lyckats ta på honom en gamal body från Cornelia, typiskt! Alla andra var i tvätten ju, jätte svårt med en liten snopp som kissar åt alla möjliga håll! TACK snälla alla för jätte jätte fina presenter. Ni är BÄST!
I kväll kommer här lite bilder från veckan som gått. Håll utkik! För ni har väl inte fått nog av våran sötkorv redan???

Börja läsa om vår resa en bit ner på sidan!

det kom visst i fel ordning!

Operation 08.25

Tror bilder säger mer än ord nu. Spinalen (ryggbedövningen) var inga problem, min största skräck var att jag skulle börja kräkas efter att den var lagd men så var inte fallet. Det var obehagligt JA men inte outhärdligt! Ska jag tillägga kanske att leendet på läpparna fanns där fortfarande och det blev inte mindre när våran lilla fis väl pluppade ut. Väl efter utpluppandet hjälpte det väldigt mycket att min underbara man och vår fina pojke satt brevid mig. Tänk att dom luktar gosig bebis direkt när dom kommer ut. Helt fantastisk känsla! Läkarna som var med var helt otroligt trevliga och vi höll en sjyst konversation under hela tiden. Tack som FAN,(som en vän skulle uttryckt sig) för en oförglömlig upplevelse!





Och där var han entligen Herman Gustav .... Steiner 4075g och 55cm lång!

Onsdagen den 17 Mars

The day we always remember!

05.00
Tidig morgon, 05.00 ringde klockan. Måste erkänna att nattens sömn var rätt så kass, för att inte säga värdelös. Drömde hela tiden om den där svampen jag skulle tvätta mig med inför operationen. Fick det inte att funka, den löddrade inte över hela kroppen och bakterierna hopade sig- i drömmen alltså. Men adrenalinet kickade in och vi gav oss av till BB.

05.50
Tidiga till och med! Med ett stort nervöst leende tog vi med lite svårigheter in på avdelningen. På med operationskläder, och så lite rutinkoll. Allt såg bra ut, nu var det bara att vänta på att få åka iväg till operationssalen!


07.30 Avfärd, planerat snitt 08.00 konstig känsla att åka genom korridoren fullt frisk denna gång. Kommer i håg hur det var senast med Cornelia. Akut snitt! Minns att jag tyckte det jobbigaste var om någon kunde se min nakna rumpa när vi kom springandes i korridoren. Som sagt, konstig känsla att vara helt med på noterna denna gång! De få som faktiskt gick förbi måste ju ha undrat varför detta stora leende?!?!?!



Väntandes på att få komma in i operationssalen, nervöst fnittrande, stort leende! Ett par sista klappar på magen!

Håll ut fortsättning följer!

Det här var vi för en vecka sedan.......





Då var vi en familj på 3st, på väg att bli 4! I morgon tänkte jag att ni skulle få följa med på våra första timmar på BB så här exakt en vecka efter delivery!. Viss varning för operationsbilder bör nämnas för jag tänkte visa er hela resan!

My man is da shit!


Ingen har så stort hjärta som min Robert, han visar det bara inte på samma sätt som alla andra!
Men jag vet, jag känner och jag njuter!

Smaskens!

Med risk för att göra er avundsjuka så vill jag visa er vad jag äter till kvällsfikat!

Det är big sis som bakat, och jag mitt lycko fick en hemskickad till mig!

Herman Gustav ........ Steiner


Ser som att lillebror gillar syrran skarpt!



Vi är hemma!

Herman har haft sin örsta fredagsmys kväll med storasyster hack i häl. Puh, det kommer bli tufft att hålla koll på kännslorna här i huset ett tag framöver. Men det är det värt, vi har plockat med oss en riktig sötkorv hem av bästa kvalite. Nu ska vi bara landa och få allt att funka! Kram kram

Det lilla livet




Lyckliga familjen

lillmongot

55 cm lång och 4075 gram :)

Om det går för sig så åker jag upp och hälsar på familjen i eftermiddag och då kan jag lova er fotobevis!
/Moster Frida

SOM EN DRÖM

Det alla väntat på.....
En välskapt Herman kom klockan 08.29 imorse ut ur sitt bo! Allt gick bra och alla mår toppen! Vikt och längd återkommer jag med när jag vet det!

Cornelia berättade för mig imorse om sina drömmar hon hade haft under natten.

Cornelia - "Jag drömde om bebisen..:)"
Jag - "Jaha...var det en tjej eller en kille?"
Cornelia - "............en kille *ler förtjust*"
OJ vad stolt tjejen kommer bli! Storasyrran!

På återhörande
/Moster Frida




vi är uppe och på G!

Det har snöat, vad kan det vara ett tecken för??? Om jag har sovit sa du, nej inte så värst! Men resten av familjen har det så jag tar av deras krafter sedan när det behövs. Känns fortfarande sååå overkligt allting. Grymt torr i ansiktet, inte ofta man tvättar sig med desinfektionssprit där, sen får jag inte smörja in mig heller, skönt. Dax att dra, ses!

god natt

och på återseende! Nu ska vi försöka sova för snart är det dax! Frida har lovat att hålla er uppdaterade via min blogg! Kram och tack för alla fina hälsningar!

OK, då vet vi!

06.00 på avd.19 ojojoj vad allt blev pirrigt nu då! En rar barnmorska ringde nyss och berättade att i morgon blir det till att vara morgonpigg. Frågan är väl om man kommer sova något alls. Shit, kan inte sitta still riktigt just nu. Kanske borde ringa mannen så inte ni får veta före han......nu vet han! och Ni! kram<3

Väskan packad!

Nu är lillmongots väska packad, mina grejer är tvättade och framlagda. Alla papper som ska med finns..........så ja nu är även kameran på laddning. Benen rakade och fötterna filade. Tror vi är redo! Fritt fram för dom att ringa ock meddela tiden. jag ska hämta Cornelia på dagis klockan 14, tror vi åker ut till mormor ett tag. Mellis i solen kanske! Jag har hört att det ska börja kännas mycket lugnare i magen nu, inte lika mycket aktivitet. Det stämmer inte här, förstår inte att det finns möjlighet att röra sig där inne. sprätter runt som en tok därinne. Tänk att har läkaren rätt så väger den redan nu 4kg. får jag gissa så ännu mer! Återstår att se, i morgon får vi alla svar!

tisdagen den 16mars

Dan före dan! Whiiiii...................läste i papprena i går att jag får vänta ända till eftermiddagen med besked om tidpunkt. Har fått en kännsla av att vi får en eftermiddagstid. Då får jag inte äta nått på hela dagen, hur ska det gå? Ja ja vi väntar och ser! Meddelar senare.

måndagen den 15mars

i morgon får vi en tid, tid för snitt på onsdag! Har svårt att planera något innan dess. Måste lämna Cornelia, se till så någon hämtar henne, tar med henne hem igen och kanske en sväng upp till oss, känns som jag kommer sakna henne massor när jag ligger där och tycker synd om mig själv, befogat synd om mig själv. Vi är så tighta jag och min bästa sötaste undrebaraste Cornelia. Hon förstår mig, jag förstår henne....trots "talsvårigheter"! hon vet när jag behöver en bamsekram och jag vet hur hon vill bli väckt när vi tar en lunchnap, eller snarare inte bli väckt! Me love!

Olle Bolle Bonk!

3år är stort när man är liten! Den här lilla godingen fyller år i dag, jag vill bara önska honom en superduper kul födelsedag. (han tror nog egentligen att han fyllde år i lördags, det var då vi firade honom). Men har förtjänar et gäng bra födelsedagar. Grattis grattis Olle bolle bonk! Pussar från kusin, moster och gubben!

Härliga tidiga söndagsmorgon!

Solen skiner och jag har varit uppe i snart en timme! För första gången på länge så har jag sovit skapligt på natten så att jag klarade att pallra mig upp när Cornelia vaknade, har varit Robbans pass ett tag. Men i dag ska han få sova, jag lovar! Det har varit en mysig helg so far! Fredagsmys med Havenslätt`s, Tack! Förmiddagsdans för Cornelia, hon har inte velat vara med alls den här terminen men ändrade sig i går, Dans är JÄTTE JÄTTE kul ! Som tur är har vi underbara fru Havenslätt som ägare av dansskolan så vi fick smyg prova om hon var mogen för att börja igen. Vilket hon var! I går firade vi Olle Bolle Bonk Kusin/systerson/gudbarn och Storasyster/moster Linda. Hon är så otroligt duktig på att dekorera bakverken hon bjuder på, ser ut som drömmar! Har bestämmt mig för att lägga ner bakandet ett tag, känner mig slagen! Plus att jag är lite trött på att äta allt jag bakar.
Ska hitta någon annan hobby, tvåbarnsmamma kanske! 

Bara 3dagar kvar nu!

Underbara NI!

Har tillbringat kvällen med fina vänner som ses för sällan! Tänk att vi funnit varandra "på äldre da`r" är det inte underbar? Tack för i kväll tjejer, nästa gång vi ses är jag tvåbarnsmor, lattjo!

Lilla Anna panna fyller år i dag!

Stort grattis till dig kompis, hoppas din dag varit Fab!

Sötisar vi var va?

om en vecka

är jag förmodligen tvåbarnsmor så här dags! Konstigt men sant!

Min pappa är en fin man!

Och om det inte framgick förut så älskar jag honom och önskar honom inget helldre än äkta livskvalite. Jag önskar han kunde sluta pleasa alla "vänner" Och börja njuta av livet och sin familj. Det är hans tur att få känna hur det är att bli upppassad på. Nu ska han ta igen alla tjänster han utfört, håva in dem bara en efter en. Om jag kunde skulle jag köpa honom ett hus i Spanien, starta ett trädgårdsmästar företag åt honom och visa honom vad livet har att erbjuda. Om han vill förstås. Han kunde åka runt på en gräsklippare hela dagarna med bar överkropp, för stora badshorts och bakåtkammat vitt hårsvall. så där som bara min pappa kan. Älskar dig pappa! När började han läsa bloggar????
Spelar ingen roll, han vet att jag vill honom bara det bästa utan att behöva läsa det här! Men nu vet oxå ni!

Lätt Läst

Eftersom mina dagar består av väldigt mycket vila just nu så har jag hunnit läsa lite böcker.
Den  senaste Karriär och köksbesvär var väldigt lättläst eller det är nog egentligen alla böcker jag tar mig för att läsa. Sophie Kinsella skriver på ett  visst sätt som jag inte läser, förstår ni? Hon använder kursiv stil på ord som jag inte alls vill betona men ändå faller det mig i smaken. Hon använder sig av uttryck som -hon klickar med tungan, vem gör det egentligen (klickar med tungan alltså)? Det är som Liza Marklund, hon tjatar om att -läppja på sin juice! Konstigt! Men man har ju sina uttryck antar jag, själv säger jag alldeles för ofta att något är sjukt bra, sjukt konstigt eller sjukt kul! Det låter ju sjukt larvigt egentligen!
Har ni någon bra bok som förslag till min sista vecka med vila innan bebis arrival?

tungt?

Nej inte med magen men med huvudvärk och hårda slag från insidan av min mage. Till råga på allt snuva och halsbränna också. Men jag har i alla fall fått lite ärenden fixade på stan i dag.
Hela våran släkt fyller år i mars månad typ.

I dag är det pappi som fyller, grattis Pappa Leif Arne!

Kråkan älskar sin Morfar,men mustaschen är lite stickig!

Packar

går här hemma och försöker packa en bb väska, men har ingen inspiration alls! Vet inte vad som behövs, känns tråkigt att packa ner sådannt som Cornelia haft men vill ändå vänta med att köpa massa nytt tills vi vet vad vi fått. Det är ju inte lika kul med det neutrala så är det bara. 9 dagar kvar!
Jag är stoooor nu, för er som inte sett mig på ett tag.

Cornelia bara några timmar gammal!

Bra slut!

Stort tack till familjen sjöberg för en smaskig söndagsmiddag och mycket trevligt sällskap. Kan det bli en tradition kanske?? Synd bara att barnen inte leker lika bra här som hos er, vi tar med steken till er nästa gång. Kram

Ingelstad shopping!

Det är grejer det! Helt otroligt, vi har inget att göra så vi ränskar kylskåpet bara för att få ett skäl att åka till Ingelsta shopping för att handla. Och så kan ju Cornelia som tröttnat på oss få leka av sig på barnpassningshörnan. Borde vara ute och leka, men nej vi är inte sugna på snöbus längre, det var kallt värre i morse så tanken slogs snabbt bort. Ja jag vet nu är det +5 och super soligt, och här sitter jag. Vad ska man säga.....det blir inte alltid som man tänkt sig. Söndagar är söndagar, det blir inte bättre än så!

kakmage

min mage är full av kakor, lillebror Lucas fyller år i dag. Inget kalas så som vi brukar fira, mamma är ju precis hemkommen från sjukan. Familjen Johansson ligger i maginfluensa, resten av släkten tyckte inte mamma skulle behöva ha kalas i hennes tillstånd. Men kakor finns det alltid i Karstorp så vi tog en sväng ut i alla fall. Lugnt och skönt var det i alla fall. Och väldigt väldigt fint i solskenet. annars då? Lördags kväll, nej det blir lugnt faktiskt!

Före och nästan efter

Snickarna har varit här, det snickriga är klart nu väntar vi på målaren. Vad tycks?

före

efter, gamla dass dörrar kan komma till användning minsann!

jo tack!

I dag verkar vara en bättre dag! Fick sovmorgon till 8.30 man tackar. Vad har denna soliga, kalla dag att erbjuda? Först ska här städas, fredagar är städdagar!

1 vecka och 5 dagar kvar

tills det är natten innan bebis arrival! Kommer man sova bra den natten månne???


nu

med cornelia

Glömde!

Vill ni klicka hem de här godingarna så finns dom på www.babyshop.se

Glömde!

Vill ni klicka hem de här godingarna så finns dom på www.babyshoppen.se

önskelista..............

De här kläderna är från märket the BRAND, är dom inte bara för fina? Ser ut som jag valt bara killgrejer nu men det vet vi ju inget om så jag tänker nog att det ska passa till bådeoch. Fin fint äre!

inne inne inne

I dag har vi suttit inne hela dagen, med sjukt barn som nog inte var så sjukt ändå. Konstigt! Jag smet faktiskt i väg på en promenad till affären förut för att handla men det är allt! Vi har byggt koja, spelat spel, pysslat, målat, sovit lunch i 2 timmar. En riktigt soft dag, men oj vad man blir seg av att bara vara hemma. Nu är det mattime, gryta med ris, mums!

i dag verkar vara en sånn där dag!

hoppas hoppas hoppas att den blir bättre!

På återseende!

ändrade planer!

I dag fick jag ett tjockt brev på posten från barn och kvinnocentrum. Det var angående snittet som så länge varit planerat till den 18mars. Men där stod det . Du har fått tid till planerat kejsarsnitt den 17/3. Jaha ja, vad riktigt det blev helt plötsligt, då är det bara 2 veckor kvar i dag då. Jag som trodde jag skulle få vänta ända tills i morgon med att skriva 2 veckor kvar. Det går fort nu kompis det går fort nu! Ok jag erkänner, det pirrar lite extra i magen just nu,..........kanske för att jag är hungrig förresten! Mohaaaaa, bebis på utgång!

Vad tänker du på?????



Like it or not, jag gillade kännslan av att våga ta risker, hela världen ligger för dina fötter!

vilken sömn

i natt har hela familjen sovit som små troll, så djupt och skönt som bara troll kan sova. Vi vaknade som vanligt runt 06.45 men har man sovit bra är det inga problem att gå upp då. Solen hjälper ju till en hel del också. I går tappade Robert sin vigselring på badhuset, det var några sterssiga minuter för honom då han simmade runt på botten av poolen samtidigt som han var tvungen att hålla ett öka på Cornelia som satt i en handduk vid kanten och huttrade. Men så hittade en kille ringen på ett trappsteg på väg ner i poolen, vad är oddsen för det?? Vilken lättnad! Men nu är det ett jäkla tjat om att han måste gått ner massor i vikt för att ringen bara ska ramla av så där, jag hävdar dock att det har med väderförhållanden att göra. Vikten ska vi tappa tillsammans sen när bebisen kommit ut, inte rättvist om han tjuvstartar.

Ha en fin dag i solskenet alla, men låt er inte luras det är såååå kallt ute trots solen!

I dag säger jag det med andras ord!

Vården räcker inte till hela vägen! Läs på min storasyster lindas blogg om besvikelsen över vården i Sverige, kan inte annat än att hålla med. Alla tankar går till lilla mamma på lasarettet, krya på dig och tänk bara på dig själv!

snälla lisa!

Det här fina inlägget hittade jag på lisa fisas blogg i dag, hon är bara för söt, stolt blev jag!

jobbfilosofi.

visstja..

förut gick jag och undrade på jobbet vad det var som fattades mig
tänkte o tänkte o kom fram till en massa småtjaffs, men det var inte det rätta
så jag tänkte vidare och kom fram till att jag saknar tessan här på jobbet.
sprallig, skön, glad, snäll aamen allt lixom.
jag tittade på hur hon gjorde, o så försökte jag göra samma sak.
som ett litet barn, men jag tyckte ju att allt var så bra med henne, hon lärde lixom mig saker genom att bara vara här, det var inte så att hon lärde upp mig, nejnej! jag lärde mig utav hennes kunskaper!

http://thesteinerwife.blogg.se


fin fint ska det va!

I dag har jag besökt frisören, ny färg och klipp. Känner mig fräshare faktiskt, såg riktigt dassig ut innan. Har fått ventilerat mina tankar lite också med den stackars frisören :) Hon är en riktigt bra lyssnare och pratare, min numera personliga coach ( inget hon själv vet)! I bland kan man känna att vissa saker kan komma till sin klarhet då man minst anar det. Tror jag insåg ett och annat i dag! TACK!

Fick besök av mysiga bus Olle bonk och moster frida på eftermiddagen, det gör vi gärna om. Hade riktig kvalitetstid med den lilla kopian av stor fisen Adam. Det här är alltså Cornelias kusiner!

Men sen då....min stackars mamma ligger på infektionsavdelningen på vin i natt. Hon har fått blodförgiftning och mår inget vidare alls. Bästa mamma, inte kan jag hälsa på heller! Ska nog hålla mig i från den avdelningen med min stora mage. Men jag tänker på henne massor. Pappa är bortrest dessutom! Typiskt. Som tur är har lillsis Frida kommit hem och kan fixa och styra! Tur vi har dig vimsan Frida.

Ja ja, lika bra att säga god natt 06.44 vaknar våran väckarklocka, varför bryta ett mönster????

RSS 2.0